Szolgáltatások:

Kép

Angol kicsiknek

Kép

Babamasszázs

Kép

Babatorna

Kép

Kismama jóga

Kép

Anya-lánya hastánc

Kép

Gyermekfelügyelet

Kép

"Kiskukta" főzőtanodaAz Ön által választott foglalkozáson első alkalommal előzetes bejelentkezés szükséges!

A foglalkozások ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítunk, szakképzett óvónő által!

 

A módszer lényege a várandósság időszakának minél jobb kihasználása a babára való ráhangolódás és a kismama testi-lelki felkészülése szempontjából. A felkészülés részben a szülés eseményére történik, részben a születés utáni időszak fejlődésének megalapozását célozza. A kismama jógát a várandósság 14. hetétől ajánljuk.

A várandóság időszakának foglalkozásai egyaránt tartalmaznak klasszikus jógaelemeket (ászanák, speciális légzések, szankalpás relaxáció, meditáció, testérzet figyelés), illetve a gátvédelem egyik alapelemeként ismert gátizomtornát.

Az ászanák (testhelyzetek) mindegyike a várandósság időszakában folyamatosan változó női szervezet szükségleteihez van igazítva, így ebben az esetben folytonos, könnyed mozgásban végzett gyakorlatokat jelentenek. Ezek főként a hátizmok erősítését, a gerinc rugalmasságának megtartását, a nyugalmi légzéskapacitás növelését, a csípőízületek rugalmasításátcélozzák. Ugyanakkor nagyon fontos szerepük van ezeknek a mozgásoknak a kismama fizikai kondíciójának és ezáltal jó közérzetének elérésében, megőrzésében.


A speciális légzések
 szerepe is sokoldalú, a helyes erőltetés-mentes légzés elsajátításától, az izmok egyidejű lazításán át, a hangokkal összekapcsolt légzések általi pszichikai lazításig terjednek.


A szankalpás relaxáció
 a testi-lelki ellazulást, feltöltődést, a pozitív gondolkodást, ráhangolódást segíti. Gyakorlati tapasztalat, hogy azok a kismamák is tudnak ilyenkor pihentetően ellazulni, akik a várandósság bizonyos időszakában otthon már nem tudnak rendesen aludni.


A meditáció
, melyhez vezető egyik módszer a testérzet figyelés, az események elfogadását, az azzal való együttműködést, a kismama saját testének megismerését és jelzéseinek magabiztos felismerését segíti.

-relaxáció

-jóga pózok

-gátizom- torna

-légző gyakorlatok kismamáknak

-táplálkozás és életmód a várandósság alatt

-természetgyógyászati módszerek

Kismama jógánk időpontokban van, de az első alkalomra időpont egyeztetés szükséges.
Magán jógaoktatást és szülésfelkészítés is vállalunk.

Gyermekfelügyelet:

amíg Ön a kismama jóga, anya-lánya hastánc vagy babatorna/babamasszázs foglalkozásokon vesz részt,  mi a szomszédos szobában vigyázunk gyermekére.
A gyermekfelügyeletet szakképzett óvónő végzi.

 

Amit hozni kell az órákra:

-kényelmes öltözék

-törölköző

(polifom és kispárna van)

Szolgáltatások:

Kép

Angol kicsiknek

Kép

Babamasszázs

Kép

Babatorna

Kép

Kismama jóga

Kép

Anya-lánya hastánc

Kép

Gyermekfelügyelet

Kép

"Kiskukta" főzőtanoda